روکش دندان یکی از متداولترین خدمات دندانپزشکی است. هنگامی که یک دندان دچار پوسیدگی یا تاج آن تضعیف شده است، اغلب استفاده از انواع روکش دندان بهترین گزینه درمان است.
به طور طبیعی روکش دندان باید ابعادی متناسب با سایر دندانهای بیمار داشته باشد، به گونهای که در هنگام قرار گرفتن دندانها بر روی هم مشکلی ایجاد نشود و اندازه روکش باعث اختلال در فرآیندهای جویدن و صحبت کردن که مربوط به بایت بیمار هستند، نشود.
حال اگر روکش بلندتر از حالت مطلوب باشد، دندانها حساس میشوند و بیمار را دچار درد و ناراحتی میکنند. روکشی که ابعاد مناسب نداشته باشد و بایت غیرطبیعی، فشار مضاعفی بر سایر دندانها وارد میکنند. این فشار میتواند باعث آسیب جدی دندانها و فک و حتی شکستگی آنها شود پس نباید احساس بزرگی روکش دندان را به هیچوجه نادیده گرفت.
پیشنهاد مطالعه: روکش دندان سرامیکی بهتره یا معمولی
آیا میتوان روکش دندان را تراش داد؟
در بسیاری از موارد برای رفع بلند بودن روکش دندان امکان تراش دادن روکش دندان وجود دارد و مشکلات به وجود آمده برای آن قابل حل است. دندانپزشک باید بر اساس جنس و ضخامت روکش دندان از وسیله مناسب برای تراش آن استفاده کند. برای مثال در شرایطی که روکش لبپر شده باشد، باید با تراشیدن این مشکل را برطرف کرد. فرد متخصص با در نظر گرفتن طول عمر روکش و میزان آسیب و شکستگی، تراشیدن روکش را با ظرافت و دقت بالا انجام میدهد؛ زیرا اگر ابزار مناسبی استفاده نشود یا فشار بیش از حد به روکش وارد شود امکان شکستگی کامل آن وجود دارد.
همچنین اگر بایت شما ایراد داشته باشد، دندانپزشک با قرار دادن کاغذی مخصوص بین دندانهای شما مشکلات را تشخیص میدهد و بعد از آن قسمتهای اضافی تاج را میتراشد و این مسئله بدون نیاز به تعویض روکش حل خواهد شد